Gnocchi ala sorrentina

K domácím gnocchům jsem připravila sorentskou omáčku. Ta je zajímavá tím, že se v ní povaří lístky bazalky a na úplný závěr k gnochcům v omáčce přidáte mozzarellu, která se krásně rozpustí. Gnocchi sorrentina jsou tradiční jídlo, pochází z Kampánie. Recept mám z kuchařky Dva italští gurmáni, od Gennara Contalda. Tohle jídlo prozáří i ten nejšedivější den!

gnocchi ala sorrentina

Sorrentská omáčka

  • 2 konzervy kvalitních krájených rajčat
  • velký stroužek česneku
  • 2 mozzarelly
  • hrst bazalky
  • parmezán
  • sůl a pepř

Jak na gnocchi ala sorrentina

Je třeba pracovat rychle a dobře si vše načasovat.

Na pánvi zlehka opečte česnek a přidejte rajčata a bazalku. Nechte pomalu vařit asi dvacet minut a mezitím připravujte gnocchi. Omáčku potom dochuťte solí a pepřem. Jakmile jsou gnocchi hotové, přidejte je do omáčky, promíchejte. Na závěr v omáčce nechte s gnocchi rozpustit mozzarellu a parmazán a ihned horké podávejte. Ještě doporučuji zakápnout kvalitním olivovým olejem.

 

ŽÁDNÉ KOMENTÁŘE

ODPOVĚDĚT