Domácí horká čokoláda

Máloco potěší tolik, jako tahle hustá horká čokoláda. Je to vlastně italský čoko pudink, ale když ho nenecháte vychladnout, můžete ho vyjídat lžičkou ještě tekutý. Připravte si hrnečky, začínáme. Recept mám od Nigelly Lawson. Prvně jsem ho zkusila během mého kakaového období, kdy jsem byla na kakau závislá a do nedaleké cukrárny denně chodila na jejich skvělou hořkou horkou čokoládu. Té jsem se naštěstí díky tomuhle receptu dost přiblížila.

Horka-cokolada

Recept horká čokoláda

  • 250 ml mléka
  • 125 ml smetany na šlehání
  • 35 g kakaa (čisté hořké kakao, nikoliv instant typu Granko)
  • 2 vaječné žloutky
  • 50 g cukru (dávám o 10 g méně než je v originál receptu, úplně to stačí)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • vanilková esence
  • 3 lžíce horké vody
  • 60 g 70% kvalitní čokolády

Z tohoto množství budete mít asi tak 3 porce, záleží na nádobách, které si na čokoládu přichystáte. Pěkné jsou různé hrnečky. Tohle je opravdu kvalitní horká čokoláda, víte co v ní přesně máte.

Chefshop.cz
Chefshop.cz

Postup: domácí horká čokoláda

Dejte ohřát mléko a smetanu. V druhém hrnci (do kterého pak vlijete mléko se smetanou) smíchejte kakao, cukr, škrob s horkou vodou a vyšlehejte do pasty. Potom zašlehejte žloutky, přidejte vanilkovou esenci a nakonec přilijte horké mléko se smetanou. Směs na plotně za stálého míchání vařte cca 5 minut, než bude mít konzistenci podobnou řidší majonéze. Stáhněte z plotýnky a přidejte čokoládu. Promíchejte a podávejte. Pokud necháte vystydnout, máte pudink.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here