Na stromě je ještě spousta meruněk a džem už jste udělali. Co dál se zralými meruňkami, když navíc nemáte čas na kynuté těsto na koláč nebo knedlíky? Sáhla jsem po italském stylu jednoduchého mascarpone dezertu.
Ingredience na meruňkový dezert s mandlemi
4 osoby
- 6 větších vyzrálých meruněk
- 250 g mascarpone (= jedno menší balení)
- 6 lžiček cukru
- 2 žloutky
- 2 lžíce mandlového likéru Amareto
- plátkované mandle na ozdobení
V míse vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte mascarpone a šlehejte. Nakonec vmíchejte Amareto. Meruňky vypeckujte a nakrájejte na měsíčky. Připravte si skleničky nebo mističky. Vlejte krém a vršek ozdobte meruňkami. Posypte plátkami mandlí.