Les Délices: konečně opravdová francouzská pâtisserie v Praze

V Praze na Koněvově ulici si otevřel maličkou provozovnu Francouz Joachim Cheutin. A to je skvělá zpráva, protože tohle skromné místo je pro mě favoritem francouzského cukrářství v Praze. Chtěla bych sem chodit každý den.

IMG_0329

Prostory a nabídka

Ve skutečnosti to tu není vůbec nóbl, ani krásné. Střízlivý interiér vás neruší a tak se rovnou soustředíte na to, co Joachim upekl. Peče vážně skvěle a i když to zprvu vypadá, že tu toho moc ke koupi není, snad každý kousek je vybroušený a dokonalý. V nabídce jsou čerstvé bagety a hlavně křupavé, vypečené croissanty. Potom několik klasik z francouzských dezertů: Opera, Paris-Brest, makronky, citronová tarteletka, cannelé, palmier, merinque a taky palačinky (crêpes). Nabídka je vlastně vcelku široká, jen od každého je tu vždy jen pár kousků.

Cukrárna pekárna Les Delices

Les Delices

Co jsme ochutnaly

Koupily jsme s Hořkosladkou croissanty, citronovou tartelettku, Paris Brest a cannelé. Tohle je jediné místo v Praze, kde si můžete dát dobré cannelé. Tedy kromě Paula, který je má dražší, rozmražené a často staré, nedobré. Tyhle byly skvělé! Croissanty má Joachim opravdu řádně vypečené, křupavé. Citronová tartelettka mě ohromila, ač citron příliš nemusím, ta chuť byla úžasně svěží. Ceny jsou rozhodně rozumné vzhledem k lokalitě. Malá cannelé stojí 17 Kč, croissanty 25 Kč. Všechno, co se tu upeče, je poměrně malinké (ač to na fotkách vypadá opačně), roztomilé.

Cannele, Paris Brest, citronová tartaletka

Přijďte tuhle malou pekárničku podpořit a vyzkoušejte, jak chutná francouzské řemeslo. Není to sice nablýskaná patisserie jako mívají ve Francii, ale určitě stojí za návštěvu!

 

1 COMMENT

  1. Ochutnal jsem merinques a byl jsem osloven. Přijdu zas. Monsier Joachim i prostory jsou skromné, ale velmi čisté, a tak i důvěryhodné. Doporučuji. Ondřej K.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here