Nasbírejte maliny a vychutnejte si letní malinové potěšení. Z malin připravíte snadno geniální krém a to za pomoci žloutků a šlehačky. Přidejte cukrářské piškoty na tiramisu a výsledkem bude kouzelný malinový pohár, osvěžující dezert na horké letní odpoledne.
Ingredience na malinový krém (4 porce)
- čerstvé maliny na hrnek malinového pyré + dvě hrsti na ozdobení (cca 400 g malin)
- (přeberte je a část těch nejhezčích si schovejte ještě na ozdobu)
- 280 ml šlehačky na šlehání
- 4 vaječné žloutky
- 60 gramů cukru
- dlouhé cukrářské piškoty (cca 8, záleží na vašich skleničkách)
TIP: Místo malin můžete použít stejně tak dobře jahody, o této verzi v podobě dortu jsem už psala (mrkněte na charlotte chantilly)
Recept na malinový krém
Recept se skládá ze tří základních složek – malinové pyré, žloutkový krém a šlehačka. Tyto složky je třeba potom smíchat a doplnit piškoty.
- Malinové pyré si připravte z čerstvých malin, které rozmixujte a přepasírujte přes síto. Potřebujete nejen šťávu, ale hustější pyré. Chce to trochu trpělivosti :) za výsledek to stojí! Pasírujte tak dlouho, až v sítku zůstanou jen zrníčka malin
- Vyšlehejte žloutky s cukrem do světlého krému
- Připravte si šlehačku, vyšlehejte ji pěkně do tuha
- Smíchejte žloutkovou pěnu s malinovým pyré a na závěr přidejte hotovou šlehačku
- Navrstvěte do skleniček/mističek krém – piškoty – krém
- Dejte do lednice pěkně vychladit, nejlépe nechat přes noc
- Před podáváním ozdobte čerstvými malinami
Pokud milujete maliny stejně jako já, zkuste i domácí malinovou zmrzlinu bez zmrzlinovače!