Báječný malinový krém s čerstvými malinami

Nasbírejte maliny a vychutnejte si letní malinové potěšení. Z malin připravíte snadno geniální krém a to za pomoci žloutků a šlehačky. Přidejte cukrářské piškoty na tiramisu a výsledkem bude kouzelný malinový pohár, osvěžující dezert na horké letní odpoledne.

Jak jsem sbírala maliny

Ingredience na malinový krém (4 porce)

  • čerstvé maliny na hrnek malinového pyré + dvě hrsti na ozdobení (cca 400 g malin)
  • (přeberte je a část těch nejhezčích si schovejte ještě na ozdobu)
  • 280 ml šlehačky na šlehání
  • 4 vaječné žloutky
  • 60 gramů cukru
  • dlouhé cukrářské piškoty (cca 8, záleží na vašich skleničkách)

TIP: Místo malin můžete použít stejně tak dobře jahody, o této verzi v podobě dortu jsem už psala (mrkněte na charlotte chantilly)

Malinový pohár

Recept na malinový krém

Recept se skládá ze tří základních složek – malinové pyré, žloutkový krém a šlehačka. Tyto složky je třeba potom smíchat a doplnit piškoty.

  • Malinové pyré si připravte z čerstvých malin, které rozmixujte a přepasírujte přes síto. Potřebujete nejen šťávu, ale hustější pyré. Chce to trochu trpělivosti :) za výsledek to stojí! Pasírujte tak dlouho, až v sítku zůstanou jen zrníčka malin
  •  Vyšlehejte žloutky s cukrem do světlého krému
  •  Připravte si šlehačku, vyšlehejte ji pěkně do tuha
  •  Smíchejte žloutkovou pěnu s malinovým pyré a na závěr přidejte hotovou šlehačku
  •  Navrstvěte do skleniček/mističek krém – piškoty – krém
  •  Dejte do lednice pěkně vychladit, nejlépe nechat přes noc
  •  Před podáváním ozdobte čerstvými malinami

Pokud milujete maliny stejně jako já, zkuste i domácí malinovou zmrzlinu bez zmrzlinovače!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here