Moučníky a dezerty

Sladké miluju! Proto u mně najdete nejvíce receptů na moučníky a nejrůznější tradiční dezerty. Všechno jsou to ověřené recepty, které se hodí vyzkoušet a mít po ruce.

Crème caramel: slavný karamelový pudink

Tenhle slavný dezert mám vážně moc ráda a tak na něj konečně došlo. Vybrala jsem recept z knihy Klenoty evropské kuchyně a dala se...

Jednoduché listové těsto na obrácený koláč

Vyzkoušela jsem jednoduché listové těsto podle Michela Roux a tady je recept. Dělala jsem z něj výborný hruškový obrácený koláč. Příprava zabere i tak...

Francouzský hruškový obrácený koláč

Tentokrát jsem se pustila do koláče, který vypadá vážně krásně a je neuvěřitelně křehký. Dokonce jsem udělala vlastní listové těsto, tedy jeho jednodušší variantu,...

Francouzský čokoládový mousse

Čokoládová pěna, tedy francouzský mousse, je ideálním dezertem pro všechny milovníky čokolády. Já ho zkusila prvně podle receptu Michela Roux z jeho francouzské kuchařky. Výsledek...

Francouzské palačinky crêpes: jednoduchý recept

Počet snědených rozložených palačinek u nás doma by určitě mohl konkurovat délce Čínské zdi. Milujeme je k snídani, děláme různé varinaty včetně slaných pohankových...

Vynikající pracny podle Sandtnerové

Extrémně povedené a prostě vynikající! Pracny neboli medvědí tlapky podle starého o věřeného receptu tak, jak to napsala královna českých kuchařek Sandtnerová. Už nikdy...

Jednoduchý hruškový koláč

Z trhu jsem donesla hrušky a už přemýšlela co z nich udělám. Jaký zvolím recept? Potřebovala jsem něco velmi rychlého, měla jsem ohromnou chuť...

Dýňová buchta: pan di zucca

Z dýňové farmy Bykoš jsme si dovezli spoustu dýní a mezi nimi i nějaké speciály vhodné na sladké pečení. Zapátrala jsem a vybrala recept...

Benátské sgroppino: povznášející letní prosecco drink

Na konci jídla se v Benátkách podává osvěžující specialita, sgroppino. Jde o citronovou zmrzlinu s jahodovým pyré v proseccu. Výtečná věc a já se...

Skořice a kardamon: švédský Kanelbullar

S letošní zimou jsem se rozloučila upečením voňavé kynuté buchty, které říkají ve Švédsku Kanelbullar. Skořicové šneky dnes koupíte v kdejakém obchodě. Tady je recept na...

Jak vyrobit luxusní domácí pralinky

Můžete je koupit v čokoládovém butiku a nebo si vyhrát a udělat vlastní pralinky doma. Bude vás to bavit obzvlášť, pokud rádi vymýšlíte nové...

Jak se pečou makronky video

Od minulého týdne máme návštěvu, dostala jsem možnost otestovat si doma při pečení KitchenAid, sen nejedné hospodyňky. Byly velikonoce a tak jsem se pustila po dlouhé...

Domácí horká čokoláda

Máloco potěší tolik, jako tahle hustá horká čokoláda. Je to vlastně italský čoko pudink, ale když ho nenecháte vychladnout, můžete ho vyjídat lžičkou ještě tekutý....

Jak dělá tiramisu kmotr italské kuchyně Antonio Carluccio

Antonio ve videu ukazuje, jak má ve zvyku dělat tiramisu. Příprava je opravdu snadná, snadnější než je klasický tiramisu recept od Marcely Hazan. Antonio tiramisu nešlehá,...

Rýžový pudink na anglický způsob

Pro někoho jsou rýžové pudinky otřesnou vzpomínkou na dětství, já je ale miluju. Hledala jsem nějakou pěknou, tradiční variantu a tak jsem zalistovala v...

Limetkový cheesecake s vanilkou

Je všude. V káždé průměrné kavárně ho dostanete. Tenhle otravný dortík nevalného vzhledu. Přiznávám, nejsem fanouškem cheesecaků. Na druhou stranu chutná vcelku dobře a...

Jak udělat nejlepší cheesecake

Cheesecake je fenomén. Setkáváme se s celou hromadou jeho variací. Jak ale udělat vážně dobrý cheesecake, který bude co nejblíže originálu? Hledala jsem a přišla...

Pavlova dort s malinami

Měla jsem na něj už dlouho políčeno. Ta obrovská rozpraskaná pusinka, na kterou nakupíte ovoce a tunu šlehačky. Dort Pavlova je oblíbená novozélandská specialita, populární...
- Reklama -

Nejoblíbenější články

Nejlepší vánoční cukroví? No přece vosí hnízda!

Vosí hnízda patří k tomu nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Těžko říct, jestli za to může rum nebo ten úžasný žloutkový krém. Vosí hnízda nejsou složitá...
- Reklama -