Ochutnejte krokodýla s žábou! Na Grand Restaurant Festivalu 2013

15. ledna začíná tradiční Grand Restaurant Festival od Mauerova výběru. Ve více než 100 nejlepších českých restauracích máte možnost ochutnat místní speciality za velmi rozumné ceny (200 – 600 Kč). Co nás tedy čeká zajímavého?

  • navštívit můžete 8 z 10 nejlepších českých restaurací (Alcron, Koishi, V Zátiší, La Degustation Bohême Bourgeoise, Chateau Mcely, Art Nouveau, Coda v hotelu Aria, Terasa U Zlaté studně)
  • tento rok festival hodně podporuje ekofarmy, biopotraviny a lokální suroviny (Přeštičtí vepříci, hřiby z brdských lesů,…)
  • novinkou jsou letos Mňam balíčky pro dva, které doplňují návštěvu hotelových restaurací s ubytováním a dalšími službami hotelů (od 5 890 Kč)
  • kromě honosných pokrmů najdeme v nabídce i běžná česká jídla typu krupičná kaše, buchty a uzená žebra

Nejdivnější jídla na festivalu

Letos nám některé restaurace naservírují opravdu podivné pokrmy:

Žabí stehýnka s krokodýlem
Žabí stehýnka s krokodýlem (zdroj: http://www.grandrestaurantfestival.cz)

Máte na ně chuť? Já pravděpodobně zůstanu nudně konzervativní :)

Nejzáludnější a nejzajímavější názvy pokrmů

Některá jídla mají jednoduchá označení, jiná zní velmi honosně a vymazleně. Mezi ta nejzajímavější patří:

  • Langustýnkové cappuccino s tortelinkou z mořských plodů („ťuťu“ název, že by krémová našlehaná polévka s velkým tortelínem?)
  • Lakované millefoie z kukuřičného kuřátka, plněný smrž, krupicový noček (nemusíme hádat, máme fotku :)
  • Balotýnka z divokého kuřátka nadívaná masovou nádivkou se zeleninkou, doplněná o omáčku z červeného vína a bramborovo-mrkvovou cromesqui (co je balotýnka těžko říct, bývá to krabička na pralinky, fotka nechybí)
  • Pomalu tažený hovězí špalík s glazovanou kedlubnou, dýňovými noky a rozmarýnovou omáčkou (špalík na fotce)
  • Líčka z divočáka uloveného v jihomoravských lesích, dušená s hruškami v červeném víně, servírovaná s pálenými bramborovými pusinkami (kreativní pokrm, alespoň podle popisu!)
  • Glazírovaný jelení hřbet v saturejkovém Jus s máslovou bramborovou kaší

Chystáte se na festival? Do kterých restaurací? Já jdu vybírat a rezervovat, možná se potkáme :)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here