Tuňáková omáčka na těstoviny s rajčaty a česnekem

Připrate si další jednoduchou omáčku na těstoviny, tentokrát v hlavní roli s tuňákem. Recept je z Klasické italské kuchyně od Marcelly Hazan a je opravdu jednoduchý. Stačí 6 ingrediencí, které máme všichni obyčejně doma.

Rigatoni s tuňákovou omáčkou

Ingredience na tuňákovou omáčku (2 porce)

  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky česneku nasekaného na jemno
  • 3/4 šálku konzervovaných soudkových rajčat i se šťávou
  • 150 g konzervovaného tuňáka v olivovém oleji
  • sůl
  • 1 lžička másla
  • 250 g těstovin, nejvhodnější jsou rigatoni, makarony nebo penne

Těstoviny s tuňákem ingredience

Příprava tuňákové omáčky na těstoviny

  • Do pánve dejte rozpálit 2 lžíce dobrého olivovového oleje.
  • Česnek pokrájejte na drobno a do světle zlaté orestujte v oleji.
  • Přidejte rajčata, ztlumte oheň a nechte zlehka vařit asi 30 minut, dokud se z omáčky nevyvaří voda a neoddělí se olej.
  • Tuňáka rozmačkejte vidličkou, nechte okapat olej.
  • Do pánve s omáčkou vložte tuňáka a pěkně promíchejte a nechte prohřát.
  • Přidejte lžičku másla a naposledy promíchejte. Osolte, opepřete dle chuti.

Omáčka na těstoviny

Omáčka je zpočátku vodnatá, je třeba ji zredukovat.

IMG_6856s

Omáčka má v sobě relativně dost tuňáka, poměr můžete změnit, ale takto je to dobré a „masovější“.

Rigatoni a omáčka na těstoviny

Rigatoni vymáchejte v omáčce.

Těstoviny s tuňákem

Hotové těstoviny doporučuji ještě doplnit kvalitním italským olivovým olejem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here