Vynikající pracny podle Sandtnerové

Extrémně povedené a prostě vynikající! Pracny neboli medvědí tlapky podle starého o věřeného receptu tak, jak to napsala královna českých kuchařek Sandtnerová. Už nikdy nebudu dělat jiné.

pracny recept

Ingredience na pracny

(uděláte z toho hromady pracen, ale nevadí, mizí samy!)

  • 330 g polohrubé mouky (funguje i hladká)
  • 120 g lískových oříšků
  • 240 g moučkového cukru
  • 50 g kakaa holandského typu
  • špetka mleté skořice
  • špetka mletého hřebíčku
  • 250 g másla
  • moučkový cukr s vanilkou na obalení

Recept na pracny

Nejprve orestujte lískové ořechy v troubě na plechu, 10 minut na 180 °C. Až se rozvoní, vsypte je do utěrky, promněte a zbavte hnědého obalu. Umelte najemno.

Oříšky promíchejte s cukrem, kakaem, moukou i kořením a přidávejte po kouscích rozměklé máslo. Uhněťte bochánek, je to trochu fuška a chce to svůj čas pokud nemáte stroj. Připravené těsto nechte přes noc odpočívat v lednici.

Druhý den si připravte formičky a uždibujte kousky těsta. Pozor, ve formičkách pracny hodně nabydou, dělejte vprostřed důlek a těsta pod okraj. Pokud máte formičky z loňského roku, nemusíte je vymazávat, pracny jdou ven krásně samy. Pečou se na 160 °C, stačí 20 minut. Horké vyklopte a ještě za tepla vyválejte v cukru. Nebo je jako já pocukrujte, cukru je potom méně a vypadá to pěkně.

pracny podle sajtnerove recept

Za recept díky Herbáři.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/88818/virtual/www/domains/tomichutna.cz/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here