Jak udělat správně špagety carbonara

Objevila jsem krásné video, kde kmotr italské kuchyně Antonio Carluccio ukazuje, jak vypadá správná omáčka na těstoviny carbonara. Tahle krémovitá omáčka podávaná se špagetami bývá často przněná mnoha způsoby, ten nejběžnější je přilévání smetany. Jak říká Antonio: „většina lidí carbonaru dělá špatně, smetana je úplně zakázaná!“ a ukazuje, jak si připravit původní tradiční italskou carbonara omáčku. Je to snadné, Antonio poradí ve videu i jak to nepokazit.


Co patří do omáčky carbonara?

  • Guancialle nebo dobrá pancetta – italský chutný špek
  • olivový olej
  • vejce
  • sýr parmezán nebo pecorino (ovčí)
  • pepř

Recept na pravé špagety carbonara

Dejte vařit špagety. Na pánvi osmažíme na olivovém oleji slaninu. Přílišný tuk můžeme vysát utěrkou. Hotové špagety přidáme do pánve s těstovinami. Pánev by měla být lehce vychladlá, protože do ní přijdou vejce a my je nechceme tepelně opracované. Vajíčka jen pokryjí rovnoměrně špagety. Potom stačí nastrouhat sýr a je hotovo, případně přidat trochu pepře. Lahodné špagety carbonara jsou dokonalé takhle jednoduché.

Kde se vzaly spaghetti carbonara

Milují je Římané, kde si můžete v místních tratoriích dopřát ty nejlepší. Recept má první zmínky někdy po druhé světové válce a říká se, že za oblibu vajec a slaniny v tomto pokrmu mohou z části američtí vojáci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here