Recept na snadné tiramisu podle Antonia Carluccia

Ve video receptu jste Antonia (RIP) viděli, jak udělat velmi snadnou variantu vynikajícho tiramisu. Tady je sepsaný recept z videa. Tuto variantu upřednostňuji, když nemám čas a nebo prostě nechci riskovat všechno to šlehání bílků a žloutků zvlášť jak se obvykle dělá v tradičních receptech na tiramisu. Tohle tiramisu není tolik nadýchané, ale to mu vůbec neubírá nic na chuti.

Hotové tiramisu

Krém na opravdové italské tiramisu (4 porce)

  • 2 menší žloutky
  • 250 g mascarpone
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • případně kapka dobrého mléka

Smíchejte, nepotřebujete ani mixér, stačí vám klidně ruční metlička. Pokud je krém příliš hutný, kápněte trochu mléka.

Co ještě potřebujete

  • cukrářské piškoty savoiardi (cca 10-12)
  • 175 ml silné italské kávy (ideálně espresso nebo z moka konvičky)
  • lžíce Amareta (mandlový likér) nebo kávového Kahlua likéru
  • holandské kakao (třeba Van houten)

Uvařte kávu, nalejte do hlubšího talíře a nechte zchladnout. Přidejte lžíci nebo dvě likéru. Piškoty postupně zlehka namáčejte a klaďte je do skleničky nebo jiné zvolené nádoby. Na vrstvu piškotu přijde vždy vrstva krému. Končí se posypem krému hořkým kakaem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here