Vynikající pracny podle Sandtnerové

Extrémně povedené a prostě vynikající! Pracny neboli medvědí tlapky podle starého o věřeného receptu tak, jak to napsala královna českých kuchařek Sandtnerová. Už nikdy...

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka (soupe a l'oignon) je tak vydatná, že vás spolehlivě postaví na nohy. Vyznačuje se výraznou chutí zkaramelizované cibule a neodmyslitelně k ní...

Domácí horká čokoláda

Máloco potěší tolik, jako tahle hustá horká čokoláda. Je to vlastně italský čoko pudink, ale když ho nenecháte vychladnout, můžete ho vyjídat lžičkou ještě tekutý....

Zapečené brambory dauphinoise

Tentokrát jsem připravila tradiční francouzské zapečené brambory dauphinoise. První zmínka o tomhle lahodném bublajícím pokrmu pochází už z roku 1788. Já použila recept od Escoffiera, který...

Chřest: 3 nejsnadnější způsoby, jak si ho užít!

Sezona chřestu je tu a tak vymýšlíme co s ním udělat. Nelamte si hlavu se složitostmi a zkuste jednu ze tří nejsnadnějších úprav, určitě...
- Reklama -

Nejoblíbenější články

Nejlepší vánoční cukroví? No přece vosí hnízda!

Vosí hnízda patří k tomu nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Těžko říct, jestli za to může rum nebo ten úžasný žloutkový krém. Vosí hnízda nejsou složitá...
- Reklama -