Caprese salát mám ráda takový jaký je. Jednoduchý salát, který ale udělá hodně parády. Přesto mě nedávná návštěva Kare trochu popíchla a tak jsem začala hledat variace tradičního receptu. Čekala jsem návštěvu a bylo třeba připravit nějaké vhodné drobné občerstvění. V Kare cafe caprese připravil šéfkuchař Marek Pel velmi nevšedně a to jako opečený plátek masitého rajčete na medu s mozzarellou v bylinkách, bazalkou smaženou v tempuře, výhonkovým salátkem a balsamico kaviárem. Já se nakonec ale rozhodla nechat ingredience tradiční a jen si pohrát se stylem servírování. Výsledek měl úspěch :) a vůbec to není těžké.
Caprese rajčátka
Budete potřebovat menší rajčata. Prostě taková, aby šla celá dát do pusy. Vyřežte si ostrým nožíkem skulinky kam potom vložte plátky mozzarelly spolu s lístečkem bazalky. Zakápněte dirky olivákem s balzamikem.
Caprese lodičky
Velmi snadné. Jen mít vynikající malá rajčátka, mozzarellu, špejli a velké listy bazalky. Na závěr pokapat olivákem s balzamicem, steče do listu bazalky a dá se tak snadno sníst.
Vypadá to krásně! Taky jsme šli do klasiky a zvolili caprese v trošku jiné variantě.