Sladcí „šneci“: brioche-chinois

Tihle šneci jsou úžasné francouzské pečivo, které připomíná „brýle“ z našich českých pekáren. Můžete si je sami upéct do běžné kulaté dortové formy. Motání šneků je ideální relaxace na víkend :)

Brioche chinois postup

Pečení proběhlo hladce, nejlepší bylo pozorovat, jak šneci kynou. Aby to bylo nakonec hodně krásné a lesklé, můžete to potřít vodou s rozpuštěným cukrem.

Recept

  • Těsto: 100 ml mléka – 15 g droždí – 50 g cukru – 2 vajíčka – 90 g másla – 400 g hladké mouky – špetku soli
  • Krém (crème pâtissière): 3 žloutky – 100 g cukru – 50 g hladké mouky – 500 ml mléka – vanilka (dejte pravou :)

Kompletní postup najdete ke konci článku Dámská jízda s Číňanem a recept na brioche-chinois (Olivová kuchařka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here