Těstoviny tagliatelle s klobáskou salsiccia

Chlapi rádi maso a tak jim možná jen tak nějaké těstoviny nevoní. Tahle výborná masová omáčka ve spojení s čerstvými tagliatellemi je ale přesvědčí a zaručeně jim zachutná. Není to nic složitého, hotovo máte za 25 minut.

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou a salsiciou
Omáčku můžete podávat i třeba s pappardellemi

 

Jejím základem je voňavá Salsiccia, čerstvá italská klobáska, která se vyrábí obvykle z dobrého vepřového masa s přimícháním kousky slaniny z hrudí a bůčku. Koření se různě podle regionu ve kterém se vyrábí. Například v Bologni je typické ochucení s pepřem, solí a skořicí. V Praze ji seženete na několika místech, třeba u Sváčka, nejlepší jsem zatím koupila ve Wine Food marketu. Klobáska je syrová a tak se musí uvařit, v této omáčce se na začátku smaží.

Italská klobáska salsicia
Italská klobáska salsicia, 3 nožičky 115 Kč. Pro dva stačí 1.

Recept na tagliatelle s klobáskou salsicia

Na 2 porce si připravte:

  • čerstvé těstoviny (tagliatelle, nebo třeba pappardelle)
  • konzerva rajčat (ideálně San marzano)
  • 1 klobásku salsicciu
  • 1 velký stroužek česneku
  • pár snítek rozmarýnu (ideálně čerstvý, ale i kvalitní sušený je dobrý, ne drcený!)
  • olivový olej
  • parmezán na posyp (vyndejte parmezán ven z ledničky včas, ať vynikne jeho chuť)
Příprava omáčky na těstoviny s klobáskou 
V pánvi na oleji zlehka osmahneme česnek, ke kterému přidáme salsicciu. Vytlačte ji do pánve po kouscích přímo ze střívka). Opečte ji, aby nebyla syrová. Přidáme také pár snítek rozmarýnu pro provonění omáčky. Zalijeme rajčaty a necháme přibližně 20 minut zvolna pobublávat a redukovat. Připravte si těstoviny. Omáčka je hotová, jakmile zhoustne a vypaří se rajčatová šťáva. Když jsou hotové těstoviny i omáčka, přidejte těstoviny do pánve s omáčkou a vše pěkně promíchejte. Na talíři podávejte zasypané s právě nastrouhaným parmezánem.

 

Tahle omáčka ještě spolu s bolognese je jediná masová, kterou vaříme. Výborná omáčka se dá připravit ale i s tuňákem. O tom zase někdy příště. Dejte vědět, jak vám masová omáčka chutnala a jestli měla u muže úspěch :)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here