Tváře 12ti barmanů, kteří mi připravili skvělé espresso

Vrátili jsme se z Itálie, ze země s obrovskou kávovou kulturou. Jejich espresso milujeme. Je voňavé, silné a hořké. Během toho týdne jsme měli espresso asi tak 25 x, od Říma po Neapol. Ale kdo tu skvělou kávu připravuje? Je to ten milý barman v čepičce, který vám s láskou nahřívá šálek na espresso a po objednání „café“ vám připraví jediné = tu nejsilnější kávu na světě, kterou budete chtít pít klidně 5x denně. Přesně tak to totiž v Itálii s kávou funguje.

Vyfotila jsem je všechny. Ty, kteří připravují špičkové espresso!

IMG_7366

Řím, pan barista veliký sympaťák pracující v malém stánku na jednom z náměstí. Denně vypije přibližně 9 káv.

Barista

Řím, barmanka babička z malého stánku v parku nedaleko Colosea. Ve stánku jí s obsluhou hostů pomáhá dvoumetrový černoch.

IMG_0001

Řím, nedaleko Vatikánu. Krásná tradiční kavárna se sicilskými specialitami měla jednu z nejlepších káv vůbec. Barista denně vypije jen tři a to hlavně ráno a dopoledne.

IMG_0004

Neapol. Neznámá kavárna nám měla zpříjemnit čekání na autobus. První káva v Neapoli nás po římské kávě dostala do kolen. Srdce nám tlouklo ještě za hodinu. Geniální husté a krémové espresso od sympaťáků, kterří denně dají 11 káv.

IMG_0005

Neapol. Nenápadná kavárna a cukrárna vedle parku Capodimonte skrývá velmi dobré espresso a milou obsluhu.

IMG_0006

Nedaleko Sorrenta. Místní cukrárna Romano je plná Italů, kteří sem chodí kromě skvělé kávy i na pivo.

IMG_0009

Řím, Gran Caffe kavárna nedaleko vlakového nádraží Termini s milým barmanem. Velký kápo, který má kolegu na výpomoc s přípravou kávy.

IMG_0012

Řím, kavárna Eustachio. Tady nás čekala velká specialita. Ve své skrýši za mašinou barman připravuje místní specialitu gran caffé. Je to dvojité espresso se třetím espressem navrch v podobě našlehané pěny. Po téhle kávě se zaručeně změníte v trysko myš.

IMG_0015

Neapol, cukrárna a kavárna Scaturchio. Výborná káva nás čekala i v místní opěvované kavárně. Navíc jsme ochutnali ledovou kávu a ledovou kávu se smetanou. Dobře, že až poslední večer. Smíchat lahodné espresso se smetanou to je tak úžasná delikatesa, že bych ji mohla mít denně.

IMG_0017

Neapol, Bar del Professore. Jedna z nejdražších káv. Bez zeptání vám ji naservírují rovnou po jejich, tedy s cukrovo kávovou pěnou. Lahůdka plná cukru.

IMG_0023

Neapol, pasticceria G. Mazzaro. Tradiční prostředí se skvělými zákusky. Káva výborná!

IMG_0024

Neapol. Vyhlášená kavárna Mexico s opravdu dobrým hustým espressem. V 10 večer skvěle bodlo a vůbec nevadilo, že barman nevypadal jako Ital.

IMG_0007

Nejkyselejší a nejovocnější espresso od neapolského mistra pomerančů :) Pravda, tenhle espresso neměl, ale jeho mašina měla podobné kouzlo jako ty na přípravu kávy.

Tak to jsou oni. Díky pánové a dámo za skvělý kávový zážitek, který mi bohužel v čr hodně chybí. Káva např. ve Wine Food Marketu na Smíchově tu italskou připomíná, ale pořád má ještě malé grády. A co chlazené espresso smíchané se šlehačkou, viděli jste ho někde u nás v Praze?


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/88818/virtual/www/domains/tomichutna.cz/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here