K domácím gnocchům jsem připravila sorentskou omáčku. Ta je zajímavá tím, že se v ní povaří lístky bazalky a na úplný závěr k gnochcům v omáčce přidáte mozzarellu, která se krásně rozpustí. Gnocchi sorrentina jsou tradiční jídlo, pochází z Kampánie. Recept mám z kuchařky Dva italští gurmáni, od Gennara Contalda. Tohle jídlo prozáří i ten nejšedivější den!
Sorrentská omáčka
- 2 konzervy kvalitních krájených rajčat
- velký stroužek česneku
- 2 mozzarelly
- hrst bazalky
- parmezán
- sůl a pepř
Jak na gnocchi ala sorrentina
Je třeba pracovat rychle a dobře si vše načasovat.
Na pánvi zlehka opečte česnek a přidejte rajčata a bazalku. Nechte pomalu vařit asi dvacet minut a mezitím připravujte gnocchi. Omáčku potom dochuťte solí a pepřem. Jakmile jsou gnocchi hotové, přidejte je do omáčky, promíchejte. Na závěr v omáčce nechte s gnocchi rozpustit mozzarellu a parmazán a ihned horké podávejte. Ještě doporučuji zakápnout kvalitním olivovým olejem.
Právě jsem začala mírně slintat nad klávesnicí. :) Miluju totiž jakékoliv rajčatové omáčky a když si ještě představím tu nádheru a chuť roztekající se mozzarely…mmm mňam
Gnocchi se zamichaji s omáčkou, nahoru se dává mozzarella ( můžou se dat i kousky mezi gnocchi) a da se to na 20minut pect do trouby!!! Tohle je originální recept! Navíc není to název omáčky ale celého jídla “Gnocchi po sorentinsku) olivový olej se dává jen do omáčky.