Tak to je on. Vůbec nevypadá jako moje jindy nejoblíbenější brownie z Fridays, jenže tohle je s ní srovnatelné a možná jí vážně trumfne. Alespoň teď v létě, kdy máme chuť na něco svěžího a ovocného.
A co že to je? Čerstvé slaďoučké jahody plné chuti na vanilkovém mascaropne zalité jahodovým přelivem. Je to prostě božské.
Kam na něj
Dostanete ho v Grossetu na Brumlovce a možná i v dalších Grosseto restauracích. Ale pozor, na jídelním lístku ho nehledejte, jde o sezonní specialitku.
Jahody s mascarpone, dezert doma – recept
A pokud to máte na pražskou Brumlovku daleko, s trochou šikovnosti si podobný dezert hravě připravíte doma. Stačí koupit pravé italské mascarpone (tenhle krémový čerstvý sýr mají např. v Bille, Intersparu, Globusu) a do něj přidat dřeň z vanilkového lusku plus cukr. Za lehkost krému může našlehané vajíčko (stačí ušlehat žloutek a vše spojit). Emanuel podobný dezert dělá bez našlehaného vejce a vanilky, jen se žloutkem. To je také varianta. Důležité jsou rozhodně jahody, ty by měly být ideálně z venkovní sklizně – pěkně voňavé a dozrálé.