Les Délices: konečně opravdová francouzská pâtisserie v Praze

V Praze na Koněvově ulici si otevřel maličkou provozovnu Francouz Joachim Cheutin. A to je skvělá zpráva, protože tohle skromné místo je pro mě favoritem francouzského cukrářství v Praze. Chtěla bych sem chodit každý den.

IMG_0329

Prostory a nabídka

Ve skutečnosti to tu není vůbec nóbl, ani krásné. Střízlivý interiér vás neruší a tak se rovnou soustředíte na to, co Joachim upekl. Peče vážně skvěle a i když to zprvu vypadá, že tu toho moc ke koupi není, snad každý kousek je vybroušený a dokonalý. V nabídce jsou čerstvé bagety a hlavně křupavé, vypečené croissanty. Potom několik klasik z francouzských dezertů: Opera, Paris-Brest, makronky, citronová tarteletka, cannelé, palmier, merinque a taky palačinky (crêpes). Nabídka je vlastně vcelku široká, jen od každého je tu vždy jen pár kousků.

Cukrárna pekárna Les Delices

Les Delices

Co jsme ochutnaly

Koupily jsme s Hořkosladkou croissanty, citronovou tartelettku, Paris Brest a cannelé. Tohle je jediné místo v Praze, kde si můžete dát dobré cannelé. Tedy kromě Paula, který je má dražší, rozmražené a často staré, nedobré. Tyhle byly skvělé! Croissanty má Joachim opravdu řádně vypečené, křupavé. Citronová tartelettka mě ohromila, ač citron příliš nemusím, ta chuť byla úžasně svěží. Ceny jsou rozhodně rozumné vzhledem k lokalitě. Malá cannelé stojí 17 Kč, croissanty 25 Kč. Všechno, co se tu upeče, je poměrně malinké (ač to na fotkách vypadá opačně), roztomilé.

Cannele, Paris Brest, citronová tartaletka

Přijďte tuhle malou pekárničku podpořit a vyzkoušejte, jak chutná francouzské řemeslo. Není to sice nablýskaná patisserie jako mívají ve Francii, ale určitě stojí za návštěvu!

 


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/88818/virtual/www/domains/tomichutna.cz/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

4 COMMENTS

  1. Ochutnal jsem merinques a byl jsem osloven. Přijdu zas. Monsier Joachim i prostory jsou skromné, ale velmi čisté, a tak i důvěryhodné. Doporučuji. Ondřej K.

  2. Při výletu do Prahy jsme se do patisserie stavili a vyzkoušeli jsme croissanty, cannelé a kávovou makronku. Lepší croissanty jsme nejedli ani v Paříži :). Cannelé pro nás byla premiéra a velmi nám zachutnalo. Bylo by úžasné mít takovou patisserii poblíž bytu, jsem si jistá, že bychom tam nakupovali každý den nějakou sladkost ke kávě. Mimochodem, kamarád měl hned dva dny po našem výletu opět cestu do Prahy a nezapomněl se stavit do Les Délices, takže mě pak velmi příjemně překvapil croissanty, čokoládovou tarteletkou, paris-brest a cannelé. Všechno bylo výborné. Díky za článek, díky kterému jsme patisserii objevili.

    • Díky Mariano, mám velkou radost, že jste ji navštívili a chutnalo vám. Je to takový malý klenot, o kterém se neví.

  3. …no osobně bych nesouhlasil s hodnocením, že jsou ty záklusky malé – zrovna třeba Paris-Brest mi připadá popdstatně větší než jeho česká obdoba (snad?) větrník, a nic z Joaquimova sortimentu nemá smysl zkoušet „zhltrnout “ jako malou drobnost… Poctivě pracuju na tom, ochutnat postupně všechny jeho výtvory, a pořád se mi to nedaří – on jako na potvoru dělá zákusky sezónně čili podle toho, co zrovna je/uzrálo, takže tam jsem sice každý týden (už druhým rokem :-) ), ale pokaždé tam objevím něco nového… Ve výsledku to beru jako páteční snídani + oběd dohromady…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here