Moje nejoblíbenější buchta: banánový „chleba“

Kdybyste mi řekli, ať něco upeču, sáhnu přesně po tomhle receptu. Je to úžasná banánová buchta, která po spojení se vším tím kořením nádherně voní a aromaticky chutná. Je to vlastně americký banánový “chleba”. Buchta je bez mléka, což se také hodí. Nejraději ji mám ještě teplou, ale po rozležení chutná stejně dobře, ještě vláčněji.

Recept na banánovou bábovku

Pečení je tak trochu hřích, vyhýbám se běžným ingrediencím a sahám spíš po těch přírodnějších, jako např. celozrnná mouka, biopřísady (banány i prášek do pečiva, máslo), domácí vejce, hnědý nerafinovaný cukr atp. Výsledek je samozřejmě stejně chutný a má o trochu lepší výživovou hodnotu.

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vajíčka
  • 100g másla
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/8 lžičky muškátového oříšku
  • 4 dost zralé banány

Postup jak upéct bábovku

Zamíchejte mouku se všemi suchými ingrediencemi, kořením. V druhé míse rozmixujte banány,vajíčka a změklé máslo. Pomalu přimíchejte suchou směs. Nalejte do vymazané a vysypané formy. Pečte v troubě vyhřáté na 180, přibližně 40 minut.


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/88818/virtual/www/domains/tomichutna.cz/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

2 COMMENTS

Napsat komentář: Viki Hanakova Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here