Připrate si další jednoduchou omáčku na těstoviny, tentokrát v hlavní roli s tuňákem. Recept je z Klasické italské kuchyně od Marcelly Hazan a je opravdu jednoduchý. Stačí 6 ingrediencí, které máme všichni obyčejně doma.
Ingredience na tuňákovou omáčku (2 porce)
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 1/2 lžičky česneku nasekaného na jemno
- 3/4 šálku konzervovaných soudkových rajčat i se šťávou
- 150 g konzervovaného tuňáka v olivovém oleji
- sůl
- 1 lžička másla
- 250 g těstovin, nejvhodnější jsou rigatoni, makarony nebo penne
Příprava tuňákové omáčky na těstoviny
- Do pánve dejte rozpálit 2 lžíce dobrého olivovového oleje.
- Česnek pokrájejte na drobno a do světle zlaté orestujte v oleji.
- Přidejte rajčata, ztlumte oheň a nechte zlehka vařit asi 30 minut, dokud se z omáčky nevyvaří voda a neoddělí se olej.
- Tuňáka rozmačkejte vidličkou, nechte okapat olej.
- Do pánve s omáčkou vložte tuňáka a pěkně promíchejte a nechte prohřát.
- Přidejte lžičku másla a naposledy promíchejte. Osolte, opepřete dle chuti.
Omáčka je zpočátku vodnatá, je třeba ji zredukovat.
Omáčka má v sobě relativně dost tuňáka, poměr můžete změnit, ale takto je to dobré a „masovější“.
Rigatoni vymáchejte v omáčce.
Hotové těstoviny doporučuji ještě doplnit kvalitním italským olivovým olejem.