Ve video receptu jste Antonia (RIP) viděli, jak udělat velmi snadnou variantu vynikajícho tiramisu. Tady je sepsaný recept z videa. Tuto variantu upřednostňuji, když nemám čas a nebo prostě nechci riskovat všechno to šlehání bílků a žloutků zvlášť jak se obvykle dělá v tradičních receptech na tiramisu. Tohle tiramisu není tolik nadýchané, ale to mu vůbec neubírá nic na chuti.
Krém na opravdové italské tiramisu (4 porce)
- 2 menší žloutky
- 250 g mascarpone
- 2 lžíce cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- případně kapka dobrého mléka
Smíchejte, nepotřebujete ani mixér, stačí vám klidně ruční metlička. Pokud je krém příliš hutný, kápněte trochu mléka.
Co ještě potřebujete
- cukrářské piškoty savoiardi (cca 10-12)
- 175 ml silné italské kávy (ideálně espresso nebo z moka konvičky)
- lžíce Amareta (mandlový likér) nebo kávového Kahlua likéru
- holandské kakao (třeba Van houten)
Uvařte kávu, nalejte do hlubšího talíře a nechte zchladnout. Přidejte lžíci nebo dvě likéru. Piškoty postupně zlehka namáčejte a klaďte je do skleničky nebo jiné zvolené nádoby. Na vrstvu piškotu přijde vždy vrstva krému. Končí se posypem krému hořkým kakaem.