Chlapi rádi maso a tak jim možná jen tak nějaké těstoviny nevoní. Tahle výborná masová omáčka ve spojení s čerstvými tagliatellemi je ale přesvědčí a zaručeně jim zachutná. Není to nic složitého, hotovo máte za 25 minut.

Jejím základem je voňavá Salsiccia, čerstvá italská klobáska, která se vyrábí obvykle z dobrého vepřového masa s přimícháním kousky slaniny z hrudí a bůčku. Koření se různě podle regionu ve kterém se vyrábí. Například v Bologni je typické ochucení s pepřem, solí a skořicí. V Praze ji seženete na několika místech, třeba u Sváčka, nejlepší jsem zatím koupila ve Wine Food marketu. Klobáska je syrová a tak se musí uvařit, v této omáčce se na začátku smaží.

Recept na tagliatelle s klobáskou salsicia
Na 2 porce si připravte:
- čerstvé těstoviny (tagliatelle, nebo třeba pappardelle)
- konzerva rajčat (ideálně San marzano)
- 1 klobásku salsicciu
- 1 velký stroužek česneku
- pár snítek rozmarýnu (ideálně čerstvý, ale i kvalitní sušený je dobrý, ne drcený!)
- olivový olej
- parmezán na posyp (vyndejte parmezán ven z ledničky včas, ať vynikne jeho chuť)
Mňam tak tohle by mi určitě moc chutnalo :)
[…] máslo a cibuli. Potom se k omáčce přidává hlavní ingredience, například tuňák, klobáska a nebo třeba lilky. Je taky vhodné mít po ruce nějaké ty bylinky, Italové rádi rozmarýn a […]